+31 6 83 16 67 33 [email protected]

ASR introduceert Levensrente hypotheek

ASR gaat vanaf november een aflossingsvrije hypotheek aanbieden met een levenslange rente. De zogeheten Levensrente hypotheek is bedoeld voor klanten die hun AOW-leeftijd bereikt hebben en de eventuele overwaarde van hun huis willen opnemen.

De geldverstrekker introduceerde de Levensrente hypotheek gisteren tijdens het hypotheekevent HypoVak. Klanten behouden voor de rest van hun leven, zolang ze in de woning blijven wonen, deze lage rente en dus lage maandlasten.

Herbert Meinders, ketenmanager hypotheken bij ASR: “De Levensrente hypotheek is bedoeld voor klanten die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt. Deze hypotheek biedt klanten de mogelijkheid om de eventuele overwaarde van hun woning op te nemen tot maximaal 50% van de woningwaarde, waarbij de rente levenslang vast staat.”

Aflossingsvrij

Bij de Levensrente hypotheek betaalt de klant elke maand alleen rente over de lening. Bij de introductie is die rente 1,75%. Dat is iets meer dan de laagste waarde ooit. Deze lage rente staat levenslang vast zolang de klant in de woning woont. Meinders: “Doordat er niet wordt afgelost, blijft de hypotheekschuld gelijk en zijn de maandlasten lager dan bij een hypotheekvorm waarbij wel maandelijks wordt afgelost. Bij deze hypotheek wordt geen annuïtaire toets gedaan, maar wordt er gerekend met wat de klant daadwerkelijk gaat betalen. Oftewel, er wordt voor deze hypotheek getoetst op de werkelijke maandlasten. Omdat bij een aflossingsvrije hypotheek de maandlasten lager zijn dan bij een annuïteitenhypotheek, kunnen ook klanten met alleen een AOW of een klein pensioen een aanzienlijk bedrag aan overwaarde van hun woning opnemen.”

Waarde uit woning

Meinders: “Wij zien een stijgende behoefte bij sommige AOW’ers om waarde uit hun woning te onttrekken. Dit betreft vaak mensen die weinig geld hebben waar ze direct over kunnen beschikken. Zij wonen doorgaans al langer in dezelfde woning en bezitten een eigen huis met flinke overwaarde. ASR wil met dit product een simpele, transparante en eerlijke oplossing bieden aan deze doelgroep, om eventuele overwaarde uit hun huis te kunnen onttrekken.”

Neem contact met ons op!