+31 6 83 16 67 33 [email protected]

Oisterwijkse senioren trekken aan de bel: ‘Eén op vier nieuwe woningen rollatorgeschikt’

OISTERWIJK – Senioren Vereniging Oisterwijk wil dat van vier nieuwbouwwoningen er minstens één geschikt voor ouderen wordt gemaakt. Die boodschap heeft SVO bij het nieuwe college afgegeven.

De senioren grepen het raadsprogramma van PGB, PrO, Algemeen Belang en CDA aan om hun wensen kenbaar te maken. Locaties vallen daar ook onder. In Plan De Leye, dat vrijkomt na de sloop van sporthal en zwembad, claimen de ouderen 32 appartementen en evenveel grondgebonden woningen voor ouderen. In Moergestel liet SVO vorig jaar al zijn oog op de Bienekebolders vallen. Op het terrein van de al vertrokken basisschool wil SVO een ‘Bienekehof’ van tien grondgebonden woningen

Woonkeur

Met het vorige college en woningcorporatie Leystromen heeft SVO al overlegd over de huurappartementen op het KVL-terrein. Daarvan zouden 21 appartementen dienen te voldoen aan de voorwaarden van Woonkeur en ook rollatorgeschikt moeten worden.

SVO spoort het college verder aan om bedrijfsgebouwen, stallen en kantoren te gaan ‘ombouwen’. Ook de Joanneskerk leent zich daar wat SVO betreft voor. Permanent bewonen van vakantiewoningen zou de gemeente ook moeten toestaan. Hetzelfde geldt voor combinaties van mantelzorg en wonen: ouders en kinderen op één perceel.

Brabants Dagblad, Tom Tacken 23-05-18,