+31 6 83 16 67 33 [email protected]

KilimanjaroWonen

NIEUWSBRIEF KILIMANJAROWONEN MAART  2023

De excursies die we begin 2023 organiseerden naar de Oosterburen in Den Bosch en NRE 2 in Eindhoven zijn heel goed bezocht, en we hebben veel enthousiaste reacties gekregen. Het blijkt keer op keer inspirerend en leerzaam te zijn om te zien en horen hoe anderen het gedaan hebben. Daarom organiseren we meteen weer een paar excursies naar gerealiseerde projecten. Geef je snel op als je erbij wil zijn!

Excursie Lindehoeve Tilburg

Datum: zaterdag 25 maart 14.00u – 16.00u
Locatie: Oude Langstraat 66 Tilburg
We krijgen de gelegenheid om weer eens een bezoek te brengen aan woonproject De Lindehoeve. Een oude stadsboerderij die verbouwd is tot woonproject voor 10 huishoudens, deels renovatie van de boerderijwoning en stallen, deels nieuwbouw op de plek waar vroeger de kippenschuren stonden. De bewoners hebben de voormalige moestuin voor aan de straat in ere hersteld en centraal op het terrein heet de ontmoetingsruimte met logeergelegenheid je welkom. Tijdens de excursie zijn er bewoners om vragen aan te stellen. Opgeven is verplicht, via [email protected]; vrienden gaan voor.

Platformbijeenkomst Helmond

Datum: maandag 24 april 19.30u – 21.30u
Locatie: lunchroom de Keyser, Torenstraat 17 Helmond
Het is een tijdje geleden dat we een bijeenkomst organiseerden die bedoeld is voor ‘nieuwe’ belangstellenden. We vertellen het verhaal van KilimanjaroWonen, we laten zien welke projecten inmiddels gerealiseerd zijn en we vertellen welke projecten op dit moment in ontwikkeling zijn. Misschien zit hier wel een project voor jou bij! Er is volop gelegenheid om andere belangstellenden te ontmoeten en vragen te stellen. Ook zullen een paar toekomstige bewoners van project ‘Buitengewoon’ in Helmond aanwezig zijn om hun project toe te lichten. Meld je aan via [email protected].

een impressie van woonproject Buitengewoon in de ‘slimme en groene wijk’ BSD

Excursie De Schrijver Eindhoven

Datum: zaterdag 3 juni 10.00u – 12.00u
Locatie: Akkerstraat 30 Eindhoven
Het eerste Kilimanjaro project blijft bijzonder om te bezoeken. In de binnenstad van Eindhoven kwam in 2012 de vooroorlogse Nutsschool beschikbaar voor ontwikkeling. Het werd een combinatie van nieuwbouw en renovatie van het monumentale schoolgebouw, totaal voor 21 huishoudens. De bewoners die ons welkom heten vertellen hoe het allemaal begon, waar ze tegenaan zijn gelopen en vooral hoe fijn het is om hier te wonen. Opgeven is verplicht, via [email protected]; vrienden gaan voor.

Stand van zaken lopende projecten

De lopende projecten laten we even in sneltreinvaart de revue passeren. In de volgende nieuwsbrief besteden we er meer aandacht aan, evenals aan de initiatiefgroepen die we begeleiden.

Zilverhof Veldhoven, nieuwbouw van 38 grondgebonden woningen in een dorpse setting.
Grond en hypotheken zijn gepasseerd bij de notaris en de bouwvoorbereiding is gestart. Er is nog een aantal woningen beschikbaar. Voor informatie zie www.zilverhof.nl.

Boserf Veldhoven, nieuwbouw van 13 grondgebonden woningen aan een erf.
Grond en hypotheken zullen deze maand passeren en direct daarna start de bouw. Hier zijn nog twee woningen beschikbaar. Voor informatie zie www.Boserf.nl.

Buitengewoon Helmond, nieuwbouw van 15 woningen in de bijzonder duurzame wijk BSD.
De VON prijzen zijn bekend en de omgevingsvergunning bijna verleend. Nieuwe leden worden met open armen ontvangen. Voor informatie zie buitengewoon.online.

 

Cuijk de Maarle, nieuwbouw van 14 woningen in een groene omgeving.
De VON prijzen zijn bekend en de omgevingsvergunning bijna verleend. Hier zijn nog een appartement en een vrijstaande woning beschikbaar. Voor informatie zie www.de-maarle.nl.

Allemansland Deurne, nieuwbouw van een duurzaam woonproject net buiten de bebouwde kom, 24 woningen. De voorbereiding om deze plek te bemachtigen duurde lang, maar nu is het veel leukere ontwerpproces in volle gang. Nieuwe mensen die houden van veel ruimte en klein en duurzaam wonen kunnen nog aansluiten. Voor informatie zie allemans.land.

Buurtvrienden Gaasterland Den Bosch, nieuwbouw van 15 woningen rondom een gezamenlijke tuin. Het ontwerpproces is onlangs gestart, nadat de initiatiefgroep een bieding gewonnen heeft. Er worden nog medebewoners gezocht. Meld je voor informatie bij [email protected].

Heeft u behoefte aan specifieke informatie, kijk dan op onze website www.kilimanjarowonen.nl of stuur een mail naar [email protected] of bel 06-52 175 406.