+31 6 83 16 67 33 [email protected]
OPEN HUIS SERVICECOMPLEX KONINXHOEK TILBURG DONDERDAG 20 JUNI VAN 14:00-16:00 UUR

OPEN HUIS SERVICECOMPLEX KONINXHOEK TILBURG DONDERDAG 20 JUNI VAN 14:00-16:00 UUR

Op donderdag 20 juni bent u van 14:00-16:00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen in de te koop staande royale 3/4 kamer appartementen in Servicecomplex Koninxhoek.

U kunt de appartementen komen bezichtigen zonder het maken van een afspraak.

Laat u verrassen door de grootte van de appartementen en de mooie ligging van Koninxhoek. De lage m2-prijzen (vergeleken met appartementen in het centrum van Tilburg) compenseren de hogere servicekosten ruimschoots. Het is fijn wonen in Koninxhoek!

https://www.gerritsemakelaardij.nl/aanbod/tilburg-professor-cobbenhagenlaan-782/7836985

https://www.gerritsemakelaardij.nl/aanbod/tilburg-professor-cobbenhagenlaan-740/6759147

Misschien denkt u na over uw woontoekomst? Gemak, comfort, veiligheid, maar ook privacy spelen vast en zeker een rol bij uw woonkeuze. Misschien aarzelt u nog. Wij nodigen u graag uit om de appartementen te komen bezichtigen. U kunt dan ook uw eventuele vragen stellen. Een afspraak maken is dus niet nodig.

Kom dus eens kennis maken met deze appartementen en met Koninxhoek, waar optimaal woongenot en fijn ouder worden hoog in het vaandel staan. Rustige ligging bij Warande bos, op korte afstand van het stadscentrum, winkelcentra, station en golfbaan.

FIJN EN LEVENSBESTENDIG WONEN IN SERVICECOMPLEX BURGHTWEIDE OISTERWIJK

FIJN EN LEVENSBESTENDIG WONEN IN SERVICECOMPLEX BURGHTWEIDE OISTERWIJK

Via mijn bemiddeling zijn recentelijk de appartementen Esschebaan 62, 88 en 130 (stille verkoop) verkocht. Wilt u meer weten over wonen in Burghtweide, neem dan eens contact op. Ik begeleid u graag bij uw aankoop-en verkoopproces.

Funda beoordeling verkoper Esschebaan 62

Prima samenwerking. Pro actieve houding van makelaar Elly. Goede bereikbaarheid en deskundig advies.
Deskundigheid
8
Lokale marktkennis
8
Prijs / kwaliteit
8
Service en begeleiding
9

Funda beoordeling  verkoper Esschebaan 88

Ik zou deze makelaar aanbevelen.
Het contact was prima kon gewoon niet beter. Ik zou iedereen deze makelaar aanraden zeker mevr ,e teunissen
Deskundigheid
10
Lokale marktkennis
10
Prijs / kwaliteit
9
Service en begeleiding
9
Hypotheek en huis in 2024: de belangrijkste wijzigingen

Hypotheek en huis in 2024: de belangrijkste wijzigingen

Hypotheek en huis in 2024: de belangrijkste wijzigingen

Hogere maximale hypotheek bij een duurzame woning, meer lenen voor energie besparende maatregelen en extra leenruimte voor alleenstaanden. Dit en nog meer verandert er rond je hypotheek in 2024.

In 2024 verandert er veel rond het thema huis en hypotheek. Zo worden de leennormen verruimd, zeker als je een energiezuinige woning koopt. Ook op het vlak van Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en de studieschuld wijzigt het nodige. Onderstaand een overzicht van de belangrijkste veranderingen in 2024.

Aangepaste woonquote

Elk jaar stelt het Nibud de woonquotes voor het volgende jaar vast. Dit bepaalt welk deel van je inkomen je kunt besteden aan hypotheeklasten. Op basis van deze woonquote wordt berekend wat je maximaal kunt lenen. Door de inflatie zal voor veel mensen de maximale hypotheek in 2024 lager uitvallen. Het Centraal Plan Bureau verwacht echter dat de lonen volgend jaar stijgen met gemiddeld 5,2%. Wanneer dat gebeurt, zal de maximale lening voor de meeste huishoudens stijgen.

Extra leenruimte voor alleenstaanden

Als alleenstaande is het extra lastig om een woning te kopen. Je bent afhankelijk van één inkomen. Ben jij alleenstaand en heb je een inkomen van tenminste € 28.000? Dan mag je volgend jaar € 16.000 extra lenen. Zo wordt de kans om een eigen woning te kopen iets groter.

Hogere hypotheek voor energiezuinige woning

De maximale hypotheek gaat in 2024 deels afhangen van het energielabel. Hoe hoger het label van de woning die je koopt, des te meer je kunt lenen. Bij een woning met label C of D is dat al € 5.000. Het verschil kan oplopen tot € 50.0000 als je label A++++ heb met een energieprestatiegarantie.

Meer lenen bij energiebesparende maatregelen

Woon of koop je een woning met een laag energielabel? Dan kun je volgend jaar mogelijk meer lenen voor energiebesparende maatregelen. Het bedrag wat je maximaal kunt lenen wordt afhankelijk van het energielabel. Des te beter het label, des te hoger het bedrag je kunt lenen. Voor huizen met label E, F, G is het verschil maximaal € 20.000.

Andere weging studieschuld

Wanneer je studieschuld hebt, kijkt de geldverstrekker bij het berekenen van de maximale hypotheek doorgaans naar het daadwerkelijk geleend bedrag. Daarvan wordt een bepaald percentage in mindering gebracht op je maandlasten. Heb je in de tussentijd extra afgelost? Dan houdt de geldverstrekker daar op dit moment geen rekening mee.

Vanaf 2024 moet de geldverstrekker echter kijken naar de werkelijke aflossing en rentebetaling voor je studieschuld. Dit voordeel valt in de praktijk waarschijnlijk tegen omdat de rente op de studieschuld omhoog gaat. Daarnaast geldt het voordeel vooral voor wie extra heeft afgelost.

Hogere NHG-grens

De grens voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gaat in 2024 omhoog naar € 435.000 (was € 405.000). Ga je de aangekochte woning meteen verduurzamen, dan ligt de grens volgend jaar zelfs op € 461.000.

Overdrachtsbelasting bij koop woning

Kopers onder de 35 jaar zijn, net als in 2023, vrijgesteld van overdrachtsbelasting. Voorwaarde is dat hier nog niet eerder gebruik van gemaakt is. Deze vrijstelling geldt in 2023 voor huizen tot € 440.000. In 2024 wordt dit verhoogd naar € 510.000. Val je buiten de voorwaarden van deze regeling? Dan betaal je 2% overdrachtsbelasting over de koopsom als je zelf in de woning gaat wonen. Ga je er zelf niet wonen, maar koop je het huis bijvoorbeeld voor verhuur of als vakantieverblijf? De overdrachtsbelasting is in dat geval 10,4%.

Meer eigenwoningforfait door afbouw Wet Hillen

Huiseigenaren die hun hypotheek bijna of volledig hadden afgebouwd kunnen profiteren van Wet Hillen. Zij waren tot 2019 volledig vrijgesteld voor het opgeven van het Eigenwoningforfait (EWF). Sinds 2019 wordt dit voordeel met stappen van 3,33 procent afgebouwd. In 2024 komt het percentage uit op 80,01%. Hierdoor moet je dus 19,99 procent van het EWF opgeven bij de inkomstenbelasting.

Jubelton verdwijnt compleet

In 2024 komt er een einde aan de jubelton, de fiscaal vriendelijke schenking voor de eigen woning. De regeling is in 2023 al drastisch verlaagd naar maximaal € 28.947. Wel kon je dit jaar de schenking nog aanvullen tot ruim een ton als je in 2021 of 2022 al een bedrag had geschonken voor de eigen woning. Deze mogelijkheid verdwijnt echter ook in 2024. Hiermee komt een definitief einde aan de zowel populaire als bekritiseerde jubelton. Uiteraard kun je nog wel gebruik maken van de verhoogde schenkingsvrijstelling om je kinderen te helpen bij het kopen van een woning.

Bron: Door redactie Wegwijs op dinsdag 21 november 2023

HAVEPHOF GOIRLE, INLOOPOCHTEND ZATERDAG 25 NOVEMBER EN 9 DECEMBER

HAVEPHOF GOIRLE, INLOOPOCHTEND ZATERDAG 25 NOVEMBER EN 9 DECEMBER

CPO Havephof Goirle zoekt medebewoners

Onlangs is het memorabele moment gevierd dat de omgevingsvergunning is verleend voor dit bijzondere project. Het resultaat is een project met comfortabele ‘nieuwbouw’ appartementen in een authentiek gebouw. De karakteristieke jaren ’30 elementen komen overal terug: hoge plafonds, gedetailleerde ramen of oude houten binnendeuren. Aan de gemeenschappelijke binnentuin vind je straks een ontmoetingsruimte met gezamenlijke wasruimte. Ook komt er een gezamenlijke fietsenberging en klusruimte.

Nu is het zaak om voldoende bewoners te hebben om te kunnen starten met de bouw. Als dit jaar 70% van de woningen verkocht is kan Bouwbedrijf van Herpen in maart 2024 aan de slag met de verbouwing. De CPO-vereniging heeft een website www.havephof.nl waar ze nog veel meer uitleggen over hun project. Belangstellenden kunnen ook op twee zaterdagen terecht in het Havepgebouw om de sfeer ter plaatse te proeven en de huidige deelnemers te ontmoeten.

Datum inloopochtend: zaterdag 25 november en zaterdag 9 december
Tijdstip: van 10.30u tot 13.00u
 

Locatie: Bergstraat 50 Goirle

OPEN HUIS ESSCHEBAAN 88 EN 62 OISTERWIJK -SERVICECOMPLEX BURGHTWEIDE-, WOENSDAG 16 AUGUSTUS VAN 10:00-13:00 UUR

OPEN HUIS ESSCHEBAAN 88 EN 62 OISTERWIJK -SERVICECOMPLEX BURGHTWEIDE-, WOENSDAG 16 AUGUSTUS VAN 10:00-13:00 UUR

U bent dan van harte welkom om de sfeer in servicecomplex Burghtweide en de appartementen zelf te ervaren. Ook kunt u dan uw eventuele vragen stellen. Een afspraak maken is dus niet nodig.

Kom eens kennis maken met de appartementen en met Burghtweide. Ook de appartementen Esschebaan 64, 74 en 86 kunt u dan bezichtigen.

Meer informatie vindt u ook op www.funda.nl en www.burghtweide.nl